Nem biztos, hogy pontosan így hangzik ez az idézet, de aki jobban emlékszik rá fejből nálam, azt tisztelem annyira, hogy elnézem ha lenéz ezért. :) Mindenesetre, egy nem mindennapi élményben lehetett részem tegnap, amikor kómásan kitántorogtam a konyhába, az egészséges életmód jegyében joghurtot enni a vodkára. Fáradtan hazaérkezve nincs is ennél jobb, talán csak az, hogy találtam hozzá némi friss kiflit is. A meglepetés ott ért, a konyhában: anyám (meglehetősen festői kompozícióba rendeződve) kuporgott az asztal mellett a piros kisszéken, kezében nagyjából egy kissebb bogrács méretű, szintén piros lábossal, ami félig tele volt zsírral, és pecsenyedarabokkal. Ha mindez nem lett volna elég éjfélkor: egy evőkanállal kapargatta, és ette le precízen a zsírt a húsról. Azthiszem a párbeszédet szó szerint közlöm le, pont ahogy elhangzott(Ehhez úgysem adhat sem stílus, sem műveltség már többet...ráadásul nekem egyik sincs) :

 

" Anyu, te tényleg kanállal eszed a zsírt éjfélkor?

-A késről lecsúszott..."

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://lebegesesmindenmas.blog.hu/api/trackback/id/tr821377779

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Longinus 2009.09.13. 11:03:34

Whoaaaa az nem semmi, én fordítva szoktam! Kibányászom bármi áron a pecsenyét a zsír alól... És nem hat meg az egészséges életmód, ez se kevésbé halálraítélt generáció mint az eddigiek.

Remélem fel tudod dolgozni ezt a traumát =)

lenne egy kérdésem: Kenyeret azért evett hozzá nem?

Tiagirl 2009.09.14. 13:07:02

Jujj...Az fájhatott...

Seraphine 2009.09.16. 20:14:07

Nem...akkor mi lett volna benne a poén?
Ó, én fel tudom már dolgozni az efféle meglepetéseket, én sem hiszek ezekben különösebben. Szeritnem az egyetlen egészságes dolog a mértéktartás...pl. felesleges azért zöldségeken meg gyümölcsökön élni, hogy utána az unokák véréből mutassák ki a permetszereketXD Mindenből kicsi...nem árthat nagyon.

Longinus 2009.09.26. 13:10:09

@Seraphine: Aham arany középút elve...

Tényleg kenyér nélkül? Na az húzós! XD

Seraphine 2009.09.30. 20:04:31

Nem kell magyaráznom azthiszem :)
süti beállítások módosítása